Tabletti hyötykäyttöön.


Onnittelut uuden tabletin johdota. Tabeltti on hyödyllinen laite opiskeluissa. Sillä pystyy tekemään monenlaista juttua. Peleihin oletkin varmaan tutustunut, mutta nyt on aika ottaa muitakin ominaisuuksia käyttöön. Tässä sivulla esittelen muutaman mielestäni hyväksi havaitun ja opintoja edistävien ohjemien käyttöön ottamista. Näitä ohjelmia kuvataan usein englannin kielisellä sanalla apps.

Toimiakseen muunakin, kuin esim. peruspuhelimena tarvitset pienoisohjelmia eli sovelluksia, joilla voit muuttaa laitteesi henkilökohtaiseksi. Mikäli haluat harrastaa Geo-kätköjä, niin asenna laitteeseesi sopiva sovellus ja tutustu lähiympäristöösi. Siellä on varmasti useitakin kätköjä ja niitä harrastavia ihmisiä.

Turvallisuusasia kuntoon!!!


Kun aloitat tabletin käyttämisen, niin siihen kannattaa määritellä käyttäjätili. Seuraavaksi täytyy sinun määritellä ketä käyttää tablettiasi. Tämä on helpointa tehdä luomalla ainakin kaksi eri käyttäjätunnusta.

  • Ensisijainen olet luonnollisesti Sinä. Tälle tunnukselle pitää määritellä näytön lukitus avain tai tapa.
  • Vieraat voivat ehkä myös käyttää tablettiasi, joten luo heille oma käyttäjä tunnus esim. "Vieras"
  • Vieraalle voit tässä yhteydessä määritellä, mitä hän voi laitteella tehdä


Eri laitevalmistajilla on omat tapansa ohjelmien hankkimiseksi. Ohjelmistoja on tarjolla myös aivan ilmaiseksi.

Tableteissa käytetään kolmea eri käyttöjärjestelmää. Nämä on seuraavat:
1. Android
2. Apple
3. WindowsVideo google-tilin luominen.

Androidiin saa sovelluksia playkaupasta, mutta tämä edellyttää google-tilin luomista. Mikäli sinulla on gmail-sähköposti entuudestaan, niin uutta tiliä ei tarvitse luoda. Riittää, kun kirjaudut tunnuksillasi laitteeseen sisälle.

Play-kauppa


Applen laitteet kysyvät alussa yhteystietosi ja samalla luot itsellesi tilin apple-storeen. Applen filosofiaan kuuluu luottokorttitietojen kysyleminen, mutta tämäkin on ohitettavissa. Sovelukset löytyvät i-tunes kauppapaikalta.
external image FB_Kipina.jpg


Opetuskäyttöön on tehty ohjelmistoja. Koita ladata kipinä ohjelmisto.

Pelillisyys on päivän teema opetuksessa. Renault eco driving opastaa sinut ajamaan taloudellisesti isolla autolla. Tässä Renault eco driving linkki

Mitä muita ohjelmia voisit hyödyntää opetuksessa? Tututstu play-kaupan antiin antamalla jokin hakusana esim. Volvo

I-tunes


Windows puhelimiin saa myös ohjelmistoja. Seikkaperäiset ohjeet marketplacen käyttämiseen löytyvät seuraavan linkin takaa: http://www.windowsphone.com/fi-fi/how-to/wp7/apps/delete-apps-and-games

kayntikortti.png

Jokaisella meillä on omat toiveemme ja tarpeemme laitteen hyödyntämiseksi. Helpointa on aloittaa esim. QR-koodien lukulaitteen asentamisella. Sen voi android-laitteeseen puhelinta koskettamatta play-kaupassa https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_progetto2003.SCAN Sovelluksen toiminta kannattaa testata esim. jollain lähettyviltäsi löytyvällä viivakoodilla.

Viestintä on tärkeä asia. Voit lähettää tekstiviestejä, jakaa kuvia tai tehdä ääniviestin. Hyviä ja ilmaisia sovelluksia on Whatsapp http://www.whatsapp.com/ Googlella on tarjolla ”Hangouts” ja viber, mikä mahdollistaa myös ilmaiset puhelut saman sovelluksen välillä.
QR-kontaktikorttiSkype-eli ilmainen viestintäväline mahdollistaa ilmaiset puhelut ympäri maapalloa. Palvelun saadaksesi sinun täytyy luoda itsellesi skype-tili: http://www.skype.com/fi/


Mikäli sinulla on aina tapana käyttää paljon muistilappuja onnistuu sekin pelkällä laitteella esim. käyttämällä sovellusta keep: http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/google_toi_keep_muistilaput_pilveen_ja_puhelimeen Sama muistilappu on mahdollista nähdä sekä työkoneeltasi että kännykästä.Sähköposti


Sinun kannattaa kytkeä sähköposti laitteeseesi. Se onnistuu androidilla seuraavasti. Valitse sovelluksistasi sähköposti eli napauta sitä valkoinen kirjekuorta jonka keskellä punaisella pohjalla miukumauku merkki. Sitten annat vain tunnuksen ja salasanan. Joillakin sähköposteilla joutuu antamaan pikkaisen enemmän tietoja, mutta laite neuvoo sinua. Tämän jälkeen onkin hyvä miettiä miten lukitset laitteen ulkopuoleisilta. Älä kuitenkaan lukitse itseäsi ulos.


Yksi käyttötapa laitteelle on e-kirjat. Niitä löytyy aiheesta kuin aiheesta. Valitettavasti suomenkielinen tarjonta on vielä vähäistä. Kirjastosta lainataan myös e-lehtiä. Helmetin sivuilla on tarjolla kirjastokortti älykännykän muodossa.

Helmet


Toivottavasti tästä on sinulle apua laitteesi kanssa. Keksit varmasti uusia mukavia toimintatapoja laitteesi kanssa.

Harjoituksia:
  1. Suorita äänihaku googlesta, siis puhumalla.
  2. Selvitä miten pääset rautatietorille esim. andropas sovelluksella
  3. Miten navikoit ypäjälle?
  4. Millainen keli on kilpisjärvellä ja katso kuvasta pitääkö se paikkansa
  5. Onko Rikun Rikun erinomainen opas mutterinvääntimestä asianmukainen

  6. Hae Varian opiskelijan opas elektronisena eli pdf.
  7. Valokuvaa vieruskaverisi ja lähetä hänelle kuva